Straatnamen

Gepubliceerd op  dinsdag 27 feb 2024 om 20:00 uur
Meulebeke en Tielt vormen vanaf 1 januari 2025 één gemeente. Daarom moeten we tegen 2025 bepaalde straten die in beide gemeenten voorkomen hernoemen en bepaalde adressen hernummeren.

Dubbele straatnamen in Tielt en Meulebeke 

De nieuwe straatnamen worden met zorg gekozen, passend bij de locatie of geschiedenis van de straat. Bewoners konden tot eind december 2023 zelf een straatnaam voorstellen. De heemkundige kringen De Roede van Tielt en Mulenbeca en de cultuurraden van Tielt en Meulebeke deden zelf suggesties en hielden rekening met de ontvangen voorstellen van de bewoners.

In Tielt krijgen de Henri Dunantstraat, Kapellestraat, Sint-Amandstraat, Steenovenstraat, Steenstraat, Veldstraat, Marialoopsesteenweg, Galgestraat en Groenestraat een nieuwe naam. In Meulebeke zoeken we een nieuwe naam voor de Blekerijstraat, Holdestraat, Hoogstraat, Kasteelstraat, Kerkstraat, Kortrijkstraat, Markt, Nieuwstraat, Oude Pittemstraat, Poelvoordestraat, Processieweg, Volderstraat, Vredestraat, Meerlaanstraat en Weverstraat.

In Tielt wordt de Galgestraat hernummerd en in Meulebeke krijgen de Bosakkerstraat, Processieweg en Schietspoelstraat nieuwe nummers.

De bewoners van bovengenoemde straten hebben vanaf 1 januari 2025 een nieuw adres. Zowel de Vlaamse overheid als de lokale besturen van Tielt en Meulebeke doen er alles aan om deze verandering zo vlot mogelijk te laten verlopen. De betrokken bewoners worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Bewoners kiezen favoriet

De bewoners van de betrokken straten kunnen van 1 tot 31 maart stemmen op hun favoriete straatnaam. Binnenkort ontvangen de bewoners van de betrokken straten een brief met meer uitleg over het stemproces en de timing. Het resultaat van de stemming is bindend.