Kies jouw favoriete baseline

Gepubliceerd op  dinsdag 27 feb 2024 om 20:00 uur
Na grondige overweging krijgt de nieuwe gemeente de naam ‘Tielt’, met daarbij een inspirerende slagzin die de verbondenheid met en identiteit van Meulebeke benadrukt.

De tijd om te stemmen op de favoriete baseline zit er op. Midden april maken we de baseline bekend.

De gemeente krijgt de hoofdnaam ‘Tielt’, met daarbij een inspirerende baseline die de verbondenheid met en identiteit van Meulebeke benadrukt. De keuze is gebaseerd op de rijke geschiedenis van de stad, die zich uitstrekt over een bredere regio waar ook Meulebeke altijd deel van heeft uitgemaakt. Inwoners van zowel Tielt als Meulebeke blijven zo verbonden met hun vertrouwde gemeenten. De beslissing is tot slot kostenbesparend en praktisch, want het voorkomt dat alle inwoners en bedrijven hun adresgegevens moeten aanpassen. 

De afgelopen weken hebben we iedereen de kans gegeven om mee te denken over de toekomstige baseline van de nieuwe gemeente Tielt. We waren verheugd om 107 inzendingen te ontvangen, waaruit duidelijk naar voren kwam dat de beer een belangrijk symbool is voor de gemeente Meulebeke.  De beer herinnert aan de rijke historiek van de gemeente en verwijst naar de adellijke familie de Beer, die vanaf het begin van de 15de eeuw tot het einde van de 18de eeuw een belangrijke stempel op de Meulebeekse geschiedenis drukte. De beer is dé figuur van de gemeente en straalt kracht uit. 

Een beoordelingsjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de politieke fracties, afgevaardigden van de heemkundige kringen en deskundigen, selecteerde vier baselines waarop je kan stemmen.

Tielt, beresterk

Deze baseline combineert het symbool van Meulebeke en de naam van Tielt. Het is een duidelijke verwijzing naar Meulebeke, beknopt en krachtig, toont verbondenheid en is breed inzetbaar.

Tielt, een berefijne stad

Door de combinatie van ‘bere’, wat verwijst naar de bijnaam van Meulebeke als de ‘berengemeente’, en ‘fijne’, wat duidt op een aangename en prettige sfeer, wordt een gevoel van eenheid en verbondenheid gecreëerd tussen de inwoners van beide gemeenten.

Tielt, een bereleuke stad

Met het gebruik van de term ‘bere’ als referentie naar de Meulebeekse beren en het toevoegen van’leuk’ benadrukt deze baseline niet alleen de unieke eigenschappen van de gemeente, maar bevat hij ook een vleugje speelsheid en levendigheid.

Tielt, beregoed op de hoogte

Deze baseline combineert de karakteristieken van Meulebeke als de ‘berengemeente’ met Tielt als een ‘stad op de hoogte’. ‘Beregoed op de hoogte’ betekent niet alleen goed geïnformeerd zijn maar straalt tevens vertrouwen, competentie en betrokkenheid uit.

Hoe stemmen?

Wie ouder is dan 16 jaar kan tussen 1 en 31 maart zijn stem uitbrengen. Het voorstel met de meeste stemmen wordt de nieuwe baseline. Stemmen kan digitaal via www.fusietieltmeulebeke.be/baseline. In het stadhuis van Tielt en het gemeentehuis van Meulebeke zijn ook invulformulieren beschikbaar.

Wie deelneemt, maakt bovendien kans op een cadeaubon van Tielt én Meulebeke, elk ter waarde van € 25.

Midden april maken we de nieuwe baseline bekend.