Fusiefora: drie inspirerende bijeenkomsten

Gepubliceerd op  donderdag 28 mrt 2024 om 08:45 uur
In het najaar van 2023 blikten we met enthousiasme vooruit naar een veelbelovende toekomst voor onze fusiegemeente. Nu is het jouw beurt om mee na te denken over die nieuwe gemeente en de legislatuur van morgen.

We nodigen je daarom uit op de fusiefora, drie inspirerende bijeenkomsten waar je met andere inwoners, verenigingen, ondernemers en adviesraden van gedachten kan wisselen over drie verschillende thema’s.

Onderwijs en vrije tijd verbindt, lokaal en regionaal
Dinsdag 23 april om 19u00 | OC Vondel Meulebeke
spreker Kevin Buydts initieert

We streven naar een toegankelijk en gevarieerd vrijetijdsaanbod voor alle leeftijden en doelgroepen. Lokale verenigingen behouden hun eigen karakter, krijgen ondersteuning en dragen bij aan een levendige buurt.

Bouwen aan het welzijn van élke inwoner
Dinsdag 14 mei om 19u00 | Europahal Tielt 
spreker Wouter Torfs inspireert

We slaan de handen in elkaar voor betere zorg en ondersteuning. Ouderen, kinderen, jongeren, iedereen hoort erbij. We willen een gemeente waar iedereen zich goed voelt.

Ruimtelijk beleid: stad en platteland gaan hand in hand
Dinsdag 11 juni om 19u00 | OC Vondel Meulebeke 
spreker Erik De Waele verheldert

In onze nieuwe gemeente hebben we rust én de voorzieningen die je in een stad vindt. We maken een bruisende stad, helpen ondernemers en zorgen voor groene plekken. Dorpen blijven plekken waar de buurt gezellig levendig is en wonen betaalbaar moet blijven. We denken ook aan het klimaat en willen duurzaam zijn.

Op het programma:

  • inspirerende sprekers die ons meenemen in het thema;
  • een blik op de belangrijkste trends en tendensen binnen het gespreksdomein;
  • interactieve gesprekstafels waar we samen nadenken over de toekomst en impact van onze fusiegemeente.


Door actief deel te nemen aan deze participatieavonden draag je bij aan de nieuwe gemeente van morgen. Je bent van harte welkom om één, twee of de drie avonden bij te wonen! Wellicht heeft het thema dat jij belangrijk vindt ook raakvlakken met de andere thema’s en kun je je waardevolle ideeën kwijt op elke avond.


Bevestig je aanwezigheid door je hier in te schrijven of bij het onthaal van het gemeentehuis van Meulebeke (T 051 48 80 80 of onthaal@meulebeke.be) of bij het Stadspunt van Tielt ( T 051 42 81 11 of stadspunt@tielt.be).

Samen maken we het verschil!