Tielt - beresterk

Gepubliceerd op  dinsdag 23 apr 2024 om 08:30 uur
Tijdens de maand maart kon elke inwoner van Tielt of Meulebeke stemmen voor zijn/haar favoriete baseline voor onze nieuwe fusiegemeente. Ter herinnering: aanvullend op de hoofdnaam ‘Tielt,’ dient die de verbondenheid met en identiteit van Meulebeke zo goed mogelijk te benaderen.

De inwoners konden kiezen uit deze vier mogelijkheden:
• Tielt – beresterk
• Tielt – een berefijne stad
• Tielt – een bereleuke stad
• Tielt – beregoed op de hoogte


Vanwaar de beer?

In elk van de opties komt de beer nadrukkelijk naar voor. De beer is een belangrijk symbool voor Meulebeke, herinnert aan de rijke historiek van de gemeente en verwijst rechtstreeks naar de adellijke familie de Beer. Die familie drukte vanaf de 15de tot en met het einde van de 18de eeuw een belangrijke stempel op de Meulebeekse geschiedenis. De beer is dé figuur van de gemeente en straalt kracht uit.


En de winnaar is …


Intussen is de winnende suggestie bekend: vanaf 2025 gaan we door met ‘beresterk’ als baseline, die met 60 % het overgrote deel van de uitgebrachte stemmen wegkaapte. Dank aan allen die hebben gestemd. Onder de deelnemers zijn cadeaubonnen van Tielt én Meulebeke verdeeld, elk ter waarde van € 25. Hun namen vind je hier terug.

Downloads