Ontwerp jij de baseline voor onze nieuwe gemeente?

Jouw stem telt!

Tijdens de maand maart kon elke inwoner van Tielt of Meulebeke stemmen voor zijn/haar favoriete baseline voor onze nieuwe fusiegemeente. Ter herinnering: aanvullend op de hoofdnaam ‘Tielt,’ dient die de verbondenheid met en identiteit van Meulebeke zo goed mogelijk te benaderen.

De inwoners konden kiezen uit deze vier mogelijkheden:
• Tielt – beresterk
• Tielt – een berefijne stad
• Tielt – een bereleuke stad
• Tielt – beregoed op de hoogte


Vanwaar de beer?

In elk van de opties komt de beer nadrukkelijk naar voor. De beer is een belangrijk symbool voor Meulebeke, herinnert aan de rijke historiek van de gemeente en verwijst rechtstreeks naar de adellijke familie de Beer. Die familie drukte vanaf de 15de tot en met het einde van de 18de eeuw een belangrijke stempel op de Meulebeekse geschiedenis. De beer is dé figuur van de gemeente en straalt kracht uit.


En de winnaar is …

Intussen is de winnende suggestie bekend: vanaf 2025 gaan we door met ‘beresterk’ als baseline, die met 60 % het overgrote deel van de uitgebrachte stemmen wegkaapte. Dank aan allen die hebben gestemd. Onder de deelnemers zijn cadeaubonnen van Tielt én Meulebeke verdeeld, elk ter waarde van € 25. Hun namen vind je hier binnenkort terug.


 

Hoe ging alles in z’n werk?  

Inwoners dienen voorstellen in (15/12/2023 - 31/1/2024) 

Inwoners krijgen de kans suggesties voor de baseline in te sturen. Dat kan vanaf 15 december digitaal via onze spiksplinternieuwe website (zie artikel hierboven) of via de brievenbus van het gemeentehuis. De baseline moet een link met Meulebeke hebben.  

Jury in actie (1/2/2024 - 9/2/2024) 

Een jury van lokale experten en lokale vertegenwoordigers uit elke politieke fractie zal de ingediende suggesties onder de loep nemen. Na een eerste selectie op originaliteit, fatsoen, en het vermijden van afkortingen en cijfers, kiest een jury maximum 10 baselines waarop jullie vervolgens kunnen stemmen. 

Tijd om te stemmen (1/3/2024 - 31/3/2024) 

In maart kan de inwoner stemmen op de favoriete baseline, digitaal vanuit de zetel of op papier. Elke inwoner vanaf 16 jaar kan één stem uitbrengen. En voor wat hoort wat, we bedanken de inwoner om te stemmen met een kans op een Tieltbon of een Meulebekebon! 

De finale onthulling (midden april 2024) 

Midden april 2024 maken we de winnende baseline bekend tijdens een toelichting aan de  medewerkers en raadsleden. Een persbericht zorgt voor de kers op de taart, en nadien starten we met een campagne op onze fusiewebsite, via de fusiefolder en alle andere vertrouwde kanalen. 

We rekenen op jouw stem en creativiteit om onze nieuwe fusiegemeente een geweldige start te geven!

Ook interessant